حتما تا الان برایتان این سوال پیش آمده است که برای محافظت از آسیب دیدن هارد اکسترنال چه اقداماتی میتوان انجام داد؟ اگر از یک متخصص کامپیوتر این سوال را پرسیده باشید احتمالا به شما گفته است هارد اکسترنال را در شرایط دمایی مناسب نگهداری کنید و یا هنگام اتصال و جداسازی هارد نکاتی را رعایت کنید.
اما اگر هارد اکسترنال ضربه بخورد چطور؟ یا در شرایطی که مجبور باشید هارد اکسترنال را با خودتان به یک مسافرت ماجراجویانه ببرید؟ در چنین شرایطی بهترین انتخاب هاردهای اکسترنال مقاوم و ضد ضربه هستند که مقاومت بسیار بالاتری نسبت به نمونههای معمولی دارند.
این نوع از هارد دیسکهای اکسترنال در برابر شرایط محیطی نامساعد مانند برف و باران، گل و لای، نفوذ آب و گرد و غبار، میدانهای الکترومغناطیسی، ضربات و سقوط از ارتفاعی مشخص مقاوم هستند و امنیت اطلاعات ذخیره شدهی شما را تضمین میکنند.
هارد اکسترنال ضد ضربه در ردههای مختلفی در بازار وجود دارند که با توجه به نیاز و نوع کاربری خود میتوانید آنها را انتخاب کنید.
در این راهنمای خرید هارد اکسترنال ضد ضربه و ضد آب نکات مهمی که بهتر است برای خرید یک هارد اکسترنال مقاوم رعایت کنید را ارائه کردهایم.
نکات مهم در خرید هارد اکسترنال ضد ضربه
بسیاری از نکاتی که در خصوص خرید بهترین هارد اکسترنال ضد ضربه باید در نظر بگیرید با هاردهای اکسترنال معمولی نیز مشترک است. در ادامه به مهمترین نکات اشاره میکنیم.
رابط اتصال
بسیاری از هاردهای اکسترنال ضد ضربه و مقاوم از رابط اتصال USB 3.2 Gen 1 بهره میبرند و سرعت بالایی را ارائه میدهند. البته برای دسترسی به این سرعت بالا باید سایر دستگاههای شما مانند کامپیوتر دسکتاپ یا لپتاپ نیز از این رابط پشتیبانی کنند.
در غیر این صورت میتوانید از هاردهای اکسترنالی که رابطهای USB 3.1 و حتی پایین تر دارند استفاده کنید. این نوع از هاردها سرعت پایینتری برای جابهجایی فایل ارائه میدهند اما قیمت به مراتب پایینتری دارند.
در حال حاضر رابط اتصال USB 3.2 Gen 2×2 با حداکثر پهنای باند 20 گیگابیت بر ثانیهای، بالاترین سرعت را در دسترس قرار میدهد. این رابط در دو نوع Type-Cو Thunderbolt 3 وجود دارد و نوع تاندربولت 3 حداکثر پهنای باند 40 گیگابیت بر ثانیه را ارائه میدهد.
اگر به سرعت جابهجایی اطلاعات بالا نیاز دارید، خرید درایو اکسترنال SSD پیشنهاد میشود. اساسدیهای اکسترنال مبتنی بر اینترفیس PCI Express و پروتکل NVMe معمولا سرعتی بین 1000 تا 3500 مگابایت بر ثانیه را در دسترس قرار میدهند. این در حالی است که اساسدیهای اکسترنال ساتا سرعتی در حدود 550 مگابایت بر ثانیه را ارائه میکنند.
سرعت چرخش
اگر قصد خرید هارد اکسترنال HDD را داشته باشید، سرعت چرخش دیسکها حائز اهمیت میشود. این نوع هاردها معمولا در دو مدل با سرعت چرخش 5400 و 7200 دور در دقیقه عرضه میشوند. طبیعتا نوع 7200 دور از نظر خواندن و نوشتن اطلاعات، عملکرد بهتری را ارائه میدهد.
هارد اکسترنال ضد ضربه با سرعت 7200 دور در دقیقه چندان رایج نیست و گزینههای انتخابی شما کاملا محدود خواهد شد. اگر به سرعت بالاتر نیاز دارید، بهتر است به سراغ درایو های اکسترنال SSD بروید که هم عملکرد بهتر و هم به دلیل عدم وجود قطعات مکانیکی، دوام بیشتری دارند.
درایو اکسترنال مقاوم SSD یا HDD
ذخیرهسازهای اساسدی دیگر نه تنها برای کامپیوترهای دسکتاپ و لپتاپ، بلکه به صورت اکسترنال در بازار قابل تهیه هستند. این ابزارهای ذخیرهسازی مبتنی بر حافظههای پرسرعت فلش و فاقد هرگونه قطعه مکانیکی هستند.
اگر مدام در حال جابهجایی اطلاعات خود هستید و در شرایط محیطی نامساعد قرار میگیرید، یک درایو اکسترنال ضد ضربه از نوع اساسدی بهترین انتخاب است. علاوه بر این، به دلیل ماهیت ساختار داخلی، این نوع درایو های اکسترنال ابعاد و وزن به مراتب کمتری از هاردهای اکسترنال HDD دارند.
قاب محافظ
هارد اکسترنال ضد ضربه معمولا از یک قاب محافظ از جنس پلاستیک سخت یا لاستیک بهره میبرد. این قاب کاملا بر روی هارد دیسک محکم شده است و علاوه بر اینکه اثر ضربات و سقوط از ارتفاع را کاهش میدهد، از درایو در برابر آب و گرد و غبار نیز محافظت میکند.
اما اساسدیهای اکسترنال عموما دارای قابهای محافظ از جنس فلز هستند که مقاومت هارد دیسک در برابر ضربات را افزایش میدهد.
قاب محافظ در اکثر هاردهای اکسترنال مقاوم توسط کاربر غیر قابل جداسازی هستند. اما تعداد معدودی از هاردهای اکسترنال امکان جداسازی قاب محافظ را میسر میکنند. کاربر میتواند با قرار دادن اورینگهای اضافی بین قاب محافظ و بدنه اصلی هارد دیسک، میزان مقاومت هارد اکسترنال در برابر نفوذ آب و گرد و غبار و همچنین ضربات را افزایش دهد.
استانداردهای محافظتی
استانداردهای محافظتی مختلفی وجود دارد که هر کدام در برابر عوامل محیطی و شرایط نامساعد، سطح متفاوتی از مقاومت را ارائه میدهد. برای مثال بهترین هارد اکسترنال ضد ضربه در بازار ممکن است از استانداردهای نظامی و گواهینامه IP68 برخوردار باشد.
بدین ترتیب میتوانید مطمئن باشید این هارد اکسترنال در برابر آب، گرد و غبار، گل و لای، ضربات و شوک ناشی از سقوط از ارتفاع مقاومت بالایی را از خود نشان میدهد. بعضی از هاردهای اکسترنال حتی در برابر دمای بسیار بالا و آتش سوزی نیز مقاوم هستند.
با توجه به شرایطی که قرار است از هارد اکسترنالتان استفاده کنید و خطراتی که احتمالا ممکن است هارد را تهدید کند، این استانداردها میتوانند امنیت اطلاعات شما را تضمین کنند.
Adata پرچمدار درایو اکسترنال مقاوم با ظرفیت بالا
ایدیتا در زمینه تولید هارد اکسترنال ضد ضربه و ضد آب یکی از خوشنامترین برندهای بازار در سطح جهان است. محصولات این کمپانی ارزش خرید بالایی دارند و معمولا از جدیدترین فناوریهای محافظتی در آنها استفاده میشود.
برای خرید مقاومترین درایو اکسترنال از برند ایدیتا به گزینههای مختلفی از نوع HDD و SSD دسترسی دارید. در این بخش 3 مورد از گزینههای جذابی که بهترین برند درایو اکسترنال ضد ضربه جهان ارائه میدهد را معرفی کردهایم.
اساسدی اکسترنال ADATA SD700
اگر به یک درایو اکسترنال مقاوم با سرعت جابهجایی اطلاعات بالا نیاز دارید، اساسدی اکسترنال ADATA SD700 یکی از بهترین انتخابهای شما خواهد بود. این درایو اکسترنال به اندازه کف دست است و به لطف گواهینامه IP68 در برابر نفوذ آب و گرد و غبار، مقاومت خوبی دارد.
به علاوه، این اساسدی اکسترنال دارای استاندارد رده نظامی برای مقاومت در برابر شوک و ضربه است. ADATA SD700 از ابعاد 83.5 در 83.5 در 13.9 میلیمتری بهره میبرد و فقط 75 گرم وزن دارد.
پورت USB 3.2 Gen 1 به کار رفته در این اساسدی سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی 440 و 430 مگابایت بر ثانیهای را فراهم میکند. اساسدی اکسترنال ADATA SD700 در دو رنگ زرد و مشکی و در سه ظرفیت 256 گیگابایتی، 512 گیگابایتی و 1 ترابایتی در دسترس کاربران قرار دارد.
هارد اکسترنال HD770G ADATA
ADATA HD770G نخستین هارد اکسترنال ضد ضربه جهان است که از نورپردازی RGB بهره میبرد. این هارد اکسترنال برای گیمرها و کاربرانی که هارد اکسترنال مقاوم با طراحی جذاب و چشمنواز میخواهند، بهترین انتخاب است.
مانند سایر هاردهای اکسترنال ضد ضربه و ضد آب ایدیتا، این محصول نیز از گواهینامه IP68 بهره میبرد و در برابر ضربه، نفوذ آب و گرد و غبار مقاوم است. هارد اکسترنال HD770G ایدیتا از استاندارد نظامی MIL-STD-810G 516.6 برخوردار است و در برابر سقوط از ارتفاع 1.22 متری، مقاومت بالایی را ارائه میدهد.
این هارد اکسترنال مقاوم ضد ضربه و شوک از رابط اتصال USB 3.2 Gen 1 بهره میبرد و در دو رنگ مشکی و قرمز با ظرفیت 1 و 2 ترابایتی عرضه شده است. HD770G ADATA یکی از جذابترین گزینهها برای خرید هارد اکسترنال ضد ضربه 2 ترابایت است.
هارد اکسترنال ADATA HD710M Pro
این هارد اکسترنال از طراحی بسیار جذاب و مستحکمی بهره میبرد. بدنه آن از یک پوشش سیلیکونی بسیار مقاوم ساخته شده است که در برابر سقوط از ارتفاع 1.5 متری دوام میآورد. ADATA HD710M Pro از گواهینامه رده نظامی و IP68 برای محافظت در برابر ضربات، شوک، نفوذ آب و گل و لای و شرایط محیطی کاملا نامساعد برخوردار است.
این محصول قادر است تا 60 دقیقه در عمق 2 متری آب از اطلاعات ارزشمند شما محافظت کند. به لطف رابط اتصال پرسرعت USB 3.2 Gen 1، جابهجایی اطلاعات فوقالعاده سریع انجام میشود. ابعاد 133.5 در 98.5 در 21.5 میلیمتری و وزن 270 گرمی باعث میشود تا بتوان این هارد اکسترنال مقاوم را در هر شرایطی حمل کرد.
این هارد اکسترنال مقاوم در برابر ضربه و آب در رنگبندی متنوع شامل زرد، مشکی، آبی و قرمز با ظرفیت 1، 2، 4 و 5 ترابایتی در دسترس کاربران قرار دارد.
هارد های اکسترنال و اینترنال چه تفاوت هایی دارد؟ ساختار هارد های اینترنال به چه صورت است؟ در این مقاله سعی داریم به بررسی انواع هارد و ریکاوری آن بپردازیم، پس با الو هارد همراه باشید.
اطلاعاتی راجب هارد اکسترنال و اینترنال
ابتدا لازم است ذکر شود که، دونوع هارد وجود دارد که عبارت اند از اینترنال ( داخلی : هارد لپ تاپ ، هارد کامپبوتر ، هارد PS4 ، هارد DVR-NVR ) و اکسترنال ( خارجی – قابل حمل بدون آداپتور و با آداپتور )
در ادامه توضیح مختصری راجع به این دو میدهیم تا تفاوت های آن هارا بهتر درک کنید.
انواع هارد اکسترنال و اینترنال
اکسترنال External HDD
1- هارد اکسترنال در خارج از دستگاه قرار میگیرند و توسط یک کابل یا پورتی مثل USB / lan / WLAN / BLU وصل میشوند.
2- قابلیت جابجایی دارند.
3- دارای دو نوع 2.5 ” کوچک و رومیزی 3.5 ” بزرگتر هستند. دلیل تفاوت سایز این بدلیل سایز هد است.
4- در سایز 2.5″ می توان داخل جعبه اتصال آنها را به 2 دسته : برد usb سرهم یا تبدیل برد usb از هارد لب تاپ دانست.
5- در سایز 3.5″ حتما یک هارد داخل کیس قرار دارد که با یک تبدیل و یک آداپتور اتصال دارد.
اینترنال Internal HDD
اگر کاربر کامپیوتر ، لپ تاپ ، PS4 باشید حتما می دانید که در درون دستگاه یک هارد وجود دارد. این، همان هارد اینترنال است.
هارد اینترنال که تقریباً تمامی دادهها از جمله سیستم عامل، فایلها و… روی آن قرار میگیرند. هارد اینترنال یک وظیفه دارد و آن حفظ دائمی دادهها است. شما می توانید هارد اینترنال خود را به کامپیوترهای متعددی وصل کنید؛ اما باید این را بدانید که اینترنال برای جا به جایی مداوم و مکرر ساخته نشده است و این همان بارزترین کاربرد هارد اینترنال و اکسترنال است.
هارد دیسک ها از حیث سایز به دو نوع
۲٫۵-1 اینچی مخصوص لپ تاپ ها و استفاده به صورت اکسترنال
۳٫۵-2 اینچی مخصوص کامپیوتر های دسکتاپ و شبکه
پورت های اتصال
- IDE : پورت مخصوص هارد دیسک های قدیمی که به صورت موازی اطلاعات را منتقل می کرد.
- SATA : پورت مخصوص هارد دیسک های جدید که به صورت سری اطلاعات را منتقل می کند.
- SCSI : این پورت در گذشته بسیار محبوب بود و امکان اتصال ۸ یا ۱۶ دستگاه به یک پورت را فراهم می کرد اما اکنون محبوبیت SATA بیتشر شده است.
در ادامه به اطلاعاتی راجع به هارد اکسترنال میپردازیم:
کاربرد هارد اکسترنال چیست؟
در جهانی که تمام اطلاعات و داشته های ما بر پایه صفر و یک تنظیم شده است، از دست دادن اطلاعات، به گونه ای فاجعه به حساب می آید. تصور کنید که اطلاعات موجود در فلشتان از بین می رود و یا فلشتان از کار می افتد، پس بهتر است قبل از وقوع چنین فاجعه ای یک هارد اکسترنال تهیه کنیم و اطلاعات خود را در آن ذخیره کنیم. هارد های اکسترنال به دلیل حجم بالایی که دارند معمولا برای پشتیبان گیری از اطلاعات کاربرد دارند.
انواع هارد اکسترنال از نظر ساختار داخلی
اکسترنال از لحاظ ساختاری در دو نوع SSD و نوع دیسکی که به HDD معروف است ساخته می شوند.
هارد اکسترنال نوع HDD
دارای دیسک گردان است که با گردش سریع دیسک ، اطلاعات بصورت الکترومغناطیسی بر روی آن نوشته و خوانده می شود.
هارد اکسترنال حساسیت بیشتری نبست به SSD به ضربه دارد و ممکن است اطلاعات هارد دیسک شما بر اثر ضربه از بین برود.
Hard Disk Drive نام اصلی این حافظه است که مخفف آن hdd می باشد معنی دیسک درایو سخت است.
ظرفیت: هارد دیسک اکسترنال قدیمی تفربیا از 160 گیگ ظرفیت آغاز میشود و شاهد ظرفیت تا 8 ترابایت نیز هستیم.
برای کامپیوترهای رومیزی نیز حداکثر تا ظرفیت 12 ترابایت تولید شده است .
بنابراین هارد HDD برای نگهداری دادهها و فایلهای پرحجم مانند فیلم، عکس میتوانند انتخاب مناسبی باشند.
زمان لود سیستم عامل: به طور میانگین حدود 30 تا 40 ثانیه
سرعت باز کردن فایل: کندتر از هارد SSD است.
هارد اکسترنال نوع SSD
حافظه جامد یا Solid State Drive یا SSD است . یعنی مقاومت بسیار بالایی در مقابل ضربه دارد زیرا ساختار آنها از تعدادی فلش مموری است. یعنی هیچ قطعه گردان و متحرکی ندارد و تمامی اطلاعات روی حافظه الکتریکی نوشته می شود. هارد SSD انرژی کمتری نسبت به هارد یا حافظه HDD مصرف خواهد کرد.
حافظه اکسترنال SSD عموما با تبدیل به عنوان حافظه اکسترنال قرار میگیرد.
ظرفیت: به طور کلی بیش از 1 ترابایت در نوت بوک ظرفیت ندارد و برای کامپیوترهای رومیزی حداکثر تا ظرفیت 4 ترابایت تولید میشود.
زمان لود سیستم عامل: به طور میانگین حدود 10 تا 13 ثانیه
سرعت باز کردن فایل: 30 درصد از حافظه HDD سریعتر خواهد بود.
هارد اکسترنال HDD دارای دو نوع است
هارد دیسک های با آداپتور: این هارد که به نوع Desktop نیز معروف است کمی سنگین تر و بزرگ تر از نوع دیگر است . ولی سرعت بالاتری نیز دارد. هارد دیسک های اکسترنال با آداپتور به دلیل ابعاد بزرگشان کاربرد زیادی برای جابجایی یا انتقال اطلاعات برای دفعات زیاد ندارند، زیرا افراد ترجیح میدهند از انواع جیبی آن استفاده کنند. این نوع بیشتر در سازمان هایی که اطلاعات حساس دارند مورد استفاده قرار میگیرند.
هاردهای پاسپورتی: که به Potable نیز شناخته می شود، اندازه ی کوچکتر و درعین حال سرعت پایین تری نسبت به انواع آداپتوری دارند. این نوع طرفداران بیشتری دارد و مورد استفاده ی بیشتری دارد.
ساختار هارد دیسک های اینترنال و اکسترنال و اجزای داخلی آن
هارد دیسک دارای اجزاء مختلفی است که 4 جز عموما مورد خرابی و بحث می باشد که شامل :
پلتر: صفحه ذخیره ساز اطلاعات.
هد: خواندن و نوشتن اطلاعات روی پلتر.
موتور: محل قرار گیری پلتر و چرخاندن دیسک.
برد: رابط اتصال و انتقال اطلاعات – کنترل جریان به موتور و هد.
بخش مکانیکی:
1- دیسک گردان
2- بازوی حرکتی
3- موتور هارد
4- فیلتر هوا
5- هد
6- کنترل کننده
بخش برد منطقی:
1- برد منطقی
2- محل اتصال کابل دیتا که از نوع SATA میباشد
3- محل اتصال کابل برق میباشد.
ساختار هارد اکسترنال:
بخش داخلی هاردهای اکسترنال دقیقا از نوع اینترنال می باشد ، فقط بزرگترین فرق آن، کابل متصل کننده میباشد. هارد اکسترنال قابلیت اتصال به هرچیزی که دارای ورودی USB می باشد را داراست و از طرفی قابلیت حمل دارد.
برند های سازنده هارد اکسترنال:
1- ای دیتا – ADATA
کمپانی تایوانی ای دیتا (Adata) یکی از مهم ترین و معروف ترین شرکت هایی است که در زمینه حافظه و ذخیره ساز فعالیت دارد. این شرکت، هاردهای اکسترنال رنگارنگ، زیبا و با دوامی تولید می کند که به چهار دسته Elite، Choice، Durable و Classic تقسیم می شوند.
نکته مهم: برند های مثل ای دیتا، بوفالو، lacie، سونی، تمامی این برند ها اگر به شما هارد اکسترنال می فروشند داخل آن یکی از برند های تولید کننده ای است که در این مطلب به آن اشاره می کنیم، پس هارد اکسترنالی به نام این ها نیست و شما می توانید بهتر از این انتخاب نمایید. این ها فقط از لحاظ ساختاری، تبلیغات ضد ضربه بودن (چون ساختار فیزیکی می باشد نمی توان گفت ضد ضربه)، مقاوم در برابر آب و… به شما هارد ها رو عرضه می کنند.
2- توشیبا – Toshiba
کمپانی توشیبا (Toshiba) یکی از پیشگامان تولید قطعات الکترونیکی از جمله کننده انواع هارد های اکسترنال و اینترنال در کشور ژاپن می باشد. هارد دیسک های اکسترنال این شرکت شامل در دسته های Canvio® Connect، Canvio Basics 3.0 و Canvio Slim .
3- سیگیت – Seagate
کمپانی سیگیت (Seagate) یک تولید کننده امریکایی بوده که با عرضه بیش از یک میلیارد هارد درایو توانسته به خوبی اعتماد مشتریان خود را جلب نماید.
4- وسترن دیجیتال – Western Digital
یک برند قابل اعتماد در عرصه ساخت هارد های اکسترنال بوده و به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان هارد دیسک در دنیا شناخته می شود.
5- سیلیکن پاور – Silicon Power
6- Apacer
برند های تولید کننده انواع هارد:
Toshiba
Hitachi
Fujitsu
Western digital
Seagate
Samsung: توسط شرکت سیگیت خریداری شده
Maxor: توسط شرکت سیگیت خریداری شده
Quantum: توسط شرکت سیگیت خریداری شده
علت خرابی هارد های اکسترنال و اینترنال
دلیل اول: صدمات فیزیکی و مشکلات فیزیکالی.
راه حل: توصیه می شود تا جایی که ممکن است، پس از نصب هارد داخل کیس، آن را جدا نکنید و یا در صورت جدا کردن، سریعا هارد را به کیس جدید انتقال دهید.
دلیل دوم: گرمای بیش از حد.
راه حل: حتما توجه داشته باشید که هوا به خوبی داخل کیس جریان داشته باشد. برای این کار کیس رایانه را باز کنید و قسمت هایی را که گرد و غبار در آن ها جمع شده است را به خوبی تمیز کنید.
دلیل سوم: نامرتب بودن چیدمان فایل ها روی هارد.
راه حل:نرم افزارهای زیادی در بازار بدین منظور موجود است.
دلیل چهارم: روشن و خاموش کردن مکرر.
راه حل:اگر برای چند ساعت قصد دارید رایانه خود را ترک کنید، از قابلیت استندبای (StandBy) و یا هایبرنیت (Hibernate) استفاده کنید، ولی اگر قرار است از آن به مدت طولانی استفاده نکنید، آن را خاموش کنید.
دلیل پنجم: نوسانات جریان
راه حل: برای جلوگیری از نوسانات برق کافی است از محافظ های مخصوص این کار استفاده کنید.
دلیل ششم: استفاده زیاد
هر چقدر ما اطلاعات بیشتر بنویسیم و بیشتر بخوانیم از روی هارد، بیشتر هارد به مرگ نزدیک می شود
دلیل هفتم: فایل های کوچک
شما اگر یک فایل با حجم بالا روی هارد بریزید بهتر است تا اینکه هزار تا فایل کوچک مثلا در حد یک گیگ روی هارد بریزید
دلیل هشتم: عدم اتصال صحیح
یا پورت های اتصال نا مرغوب مثلا آمپر ها و ولتاژ آن درست و صحیح نباشد.
دلیل نهم: تغییر آداپتور
هارد های اکسترنال 3.5 اینچی که خراب می شود می تواند به دلیل تغییر آداپتور نیز باشد.
نکته: در هارد های اکسترنال اگر هارد شما USB 3 پشتیبانی می کند بهتر این است که به پورت USB 3 متصل شود، چون سرعت و برق آن با USB 3 تنظیم شده تا نسبت به USB 2 .
چگونه می توانیم از هارد اکسترنال و اینترنال خود نگهداری کنیم و از خرابی آن ها جلوگیری کنیم؟
۱- به شدت از تکان خوردن و ضربه دیدن هارد دیسک پرهیز کنید.
۲- از سیستم خنک کننده کیس یا فن بر روی هارد دیسک استفاده کنید.
۳- هارد خود را درست و اصولی پارتیشن بندی کنید.
۴- اطلاعات خود را مدیریت و دسته بندی کنید.
۵- فایل های بیهوده و فایل هایی را که خیلی از آن را استفاده نمی کنید از هارد دیسک خود پاک کنید.
۶- اطلاعات هارد دیسک خود را مرتب یا دفراگ (Defrag) کنید.
۷- اجازه دهید تا ویندوز هارد شما را اسکن کند.
چگونه می توانیم از هارد اکسترنال خود نگهداری کنیم و از خرابی آن ها جلوگیری کنیم؟
۱- به شعارهای تبلیغاتی فروش هاردهای اکسترنال دلگرم نباشید! با اطمینان و پس از بررسی های زیاد هارد مورد نطر را بخرید.
2- هنگامی که هارد اکسترنال را به دستگاه یا کامپیوتر وصل می نمایید ، از حرکت دادن و جابجایی آن جدا خودداری کنید.
3- بهتر است قبل از اینکه دستگاه یا کامپیوتر خود را روشن نمایید هارد اکسترنال را به آن وصل نمایید.
۴- در هارد دیسک های اکسترنال ۲.۵ اینچی ، که اکثرا با USB کار می کنند، مشکل عمده این است که ولتاژ مناسب برای کارکرد به هارد دیسک نمی رسد.
5- از کابلهای متفرقه و ناسالم برای اتصال استفاده نکنید.
6- برای نگهداری از هارد اکسترنال ، از کیف های ضد ضربه و مقاومتری استفاده کنید.
7- دقت کنید تا هارد اکسترنال در زمان استفاده ، تهویه مناسبی داشته باشد.
8- دور از مایعات نگه دارید.
9- هارد اکسترنال را بصورت ایستاده ، استفاده نکنید.
10- قبل از جدا کردن هارد آنرا Safely Remove و یا Eject کنید.
ریکاوری اطلاعات انواع هارد اکسترنال و اینترنال
برای بازیابی اطلاعات انواع هارد توصیه ما مراجعه به مراکز تخصصی است. مگر آنکه اطلاعات حذف شده برای شما اهمیت چندانی نداشته باشند. در این صورت میتوانید از نرم افزارهای موجود در فضای اینترنت استفاده کرده و بازیابی اطلاعات خود را انجام دهید. ولی مسئولیت آن به عهده خودتان است چون هر بلایی ممکن است بر سر هارد بیاید و متخصصین نیز قادر به انجام ریکاوری هارد نشوند.
مقالات تازه

ابطال سند رسمی

اعتراض ثالث اصلی و طاری چیست؟

مسئولیت مالک نسبت به پرداخت بدهی های ملک

مروری بر وظایف مشاور حقوقی

نکاتی مهم در مورد آب های غنی شده

دعوای الزام به صورت مجلس تفکیکی چیست؟

دعوای الزام به تنظیم سند اعیانی چیست؟

موارد استفاده و عوارض اریترومایسین

الزام به تنظیم سند رسمی اجاره چیست؟

موارد استفاده و عوارض لورازپام

با یوگا کمر درد خود را درمان کنید

علل و درمان بیماری اندومتریوز

بهترین مواد غذایی مناسب بارداری

کاهش وزن سریع با صبحانه مناسب

مشاوره وکیل حقوقی در چه زمینه هایی است؟

چه دعواهایی نیاز به دخالت وکیل دعاوی تجاری دارند؟

خطرات چربی شکمی

تشخیص انحراف چشم تا درمان آن

جرایم سایبری کدماند و دلایل بروز آن ها

مراحل طرح شکایت از پزشک به کمک وکیل دعاوی پزشکی دارویی

موارد مهم در خصوص انتخاب وکیل دعاوی بانکی

علل، علایم و درمان فتق دیسک بین مهره ای

چگونه فیلتر تصفیه آب بسازیم؟

راهکارهای مفید و موثر برای درمان سریعتر اسهال

خواص و مزایای مصرف امگا ۶