تلویزیون تا همین چند سال پیش فقط گیرندهای بود که امواج را از آنتن یا پلیر دریافت و پخش میکرد اما مدتهاست کارایی آنها دگرگون شده. این دستگاهها حالا به سیستم عامل، قابلیت اتصال به اینترنت و ویژگیهای هوشمند دیگر مجهز شدهاند که آنها را از نظر پیچیدگی و کارایی در رده گوشی و کامپیوتر قرار میدهد. علاوه بر این از نظر رزولوشن، دقت تصویر و طراحی به انواع و اقسام مدلها تقسیم شده و با پنلهای متنوعی از LCD گرفته تا LED، OLED و QLED به بازار عرضه میشوند.
در واقع شاید در نگاه اول خرید تلویزیون آسان به نظر میرسد اما وجود مدلهای متنوع با قابلیتهای مختلف کار را دشوار میسازد. بهترین راه برای داشتن خریدی موفق استفاده از تجارب دیگران است. از این رو اگر قصد خرید تلویزیون دارید با ما با همراه شوید تا ۱۰ برند برتر بازار ایران را به شما معرفی کنیم. در کنار هر برند، پرفروشترینها تلویزیونهای آنها را هم با ذکر مزایای هر کدام معرفی کردهایم.
۱. ایکس ویژن
ایکس ویژن برندی ایرانی و متعلق به گروه مادیران است که با معرفی اولین تلویزیون خود در سال ۱۳۸۵ وارد بازار محصولات صوتی و تصویری شد. کیفیت مطلوب، کارایی بالا و از همه مهمتر قیمت بسیار مقرون به صرفه باعث استقبال از تلویزیونهای ایکس ویژن شده است.
پرفروشترین تلویزیون این برند در ایران 55XT540 است که نمایشگر ۵۵ اینچی آن از نوع LED است و به لطف رزولوشن Full HD محتوا را با وضوح بالایی به تصویر میکشد. دو درگاه USB امکان اتصال فلش و هارد اکسترنال را به شما خواهند داد و از طریق پورت HDMI هم میتوانید انواع پخش کننده از جمله ستتاپباکس را به تلویزیون متصل کنید.
اگر دنبال تلویزیونی کوچکتر و ارزانتر هستید پیشنهاد ما 49XK580 است. این مدل ۴۹ اینچی از همان پنل LED با وضوح Full HD برخوردار است. در پشت دستگاه ۲ پورت USB و ۳ پورت HDMI در نظر گرفته شده است. اسپیکرهای دو کاناله ۲۰ واتی نیز صدایی غنی را تولید خواهند کرد.
۲. سامسونگ
تلویزیونهای سامسونگ از دهها سال قبل پای ثابت خانه ایرانیها بودهاند اما این اواخر افزایش قیمت ارز خرید این دستگاهها را کمی دشوار کرده است. اگر محدودیت بودجه ندارید پیشنهاد درجه خرید تلویزیونهای این شرکت است چرا بالاترین سطح کیفیت و کارایی را در اختیارتان قرار میدهند.
تلویزیونهای خمیده به واسطه زاویه دید بهتر و حس غوطهور شدن در تصویر از چند سال پیش رایج شدهاند و سامسونگ 55NU7950 هم یکی از آنهاست که در ایران به شدت مورد استقبال واقع شده. این تلویزیون ۵۵ اینچی LED محتوا را با وضوح خیره کننده 4K به تصویر میکشد. پشتیبانی از HDR هم بدین معنی است که رنگها با کنتراست بسیار گسترده تولید میشوند.
اگر مدلهای تخت را ترجیح میدهید تلویزیون خوش ساخت 50NU7900 به خاطر پنل LED، وضوح 4K، قابلیتهای هوشمند، گیرنده دیجیتال داخلی و درگاههای ارتباطی متنوع از جمله USB، کامپوزیت، کامپوننت، LAN و HDMI یکی از بهترین انتخابهایی است که پیش رو دارد.
۳. تیسیال
این شرکت چینی حدود ۴ دهه پیش تاسیس شد و از تولیدکنندههای بزرگ تلویزیون دنیا به شما میرود. کیفیت محصولات تیسیال به حدی است که در کشورهای اروپایی و آمریکایی هم محبوبیت بسیار بالایی برای خود به هم زده است. تیسیال از شهریور ۱۳۹۶ همکاری خود با مادیران را کلید زده و تلویزیونهایش را با این گارانتی به بازار عرضه میکند.
در ایران تلویزیون 55P65USL چشم مشتریان بیشتری را گرفته و دلیل آن هم ابعاد بزرگ ۵۵ اینچی، وضوح چشمنواز 4K و فناوری LED است. این دستگاه به لطف پشتیبانی از استاندارد HDR10 ویدیوها را با روشنایی بالا، کنتراست فوقالعاده ۵۰۰۰ هزار به ۱ و دقت رنگ خیره کننده نمایش میدهد. فراموش نکنید که تفاوت مدلهای HDR و دستگاههای فاقد آن در همان نگاه اول قابل تشخیص است پس تا حد ممکن قید مدلهای فاقد این استاندارد را بزنید.
اگر این مدل به نظرتان زیادی بزرگ است میتوانید تلویزیون ۴۳ اینچی 43D3000 را انتخاب کنید که به خاطر ابعادش مناسب فضاهای کوچکتر است، بدنه بسیار باریکی دارد و بر اساس نیاز میتوان آنرا به دیوار متصل کرده یا روی پایه قرار داد. 43D3000 هم از پنل LED بهره میبرد اما رزولوشن آن Full HD است و کنتراست نسبتا محدودی دارد.
۴. سونی
از زمانی که نخستین تلویزیون سونی در سال ۱۹۶۰ ساخته شد تا همین امروز محصولات این شرکت به واسطه کیفیت ساخت بالا، کارایی فوقالعاده، قابلیتهای پیشرفته و به روز و از همه مهمتر کیفیت تصویر بینظیر در تمام دنیا مشتریان را به خود جلب کردهاند.
تلویزیون ۴۹ اینچی KDL-49W800G پنل LCD و رزولوشن Full HD دارد اما سونی در آن از فناوریهای متعددی برای افزایش کیفیت تصویر استفاده کرده؛ برای مثال DCE با افزایش کنتراست تصاویر را واقعیتر میکند، Motion Flow حرکات سوژه را نرمتر کرده و X-Reality کیفیت تصاویر را برای نمایش در پنل بزرگ بهبود میبخشد.
اگر دنبال مدلی بهتر است تلویزیون KD-55X8000G سونی یکی از بهترین و مجهزترین مدلها در این فهرست است. مدل مذکور جدای از بدنه خوشساخت و نمایشگر ۵۵ اینچی LED با رزولوشن 4K از رابط کاربری هوشمند اندروید برخودار است که امکانات متعددی از قبیل نصب اپلیکیشنهای دلخواه، مرور وب و پخش فرمتهای متنوع را برایتان به ارمغان خواهد آورد.
۵. جیپلاس
گلدیران پس از خروج الجی از بازار ایران در سال ۱۳۹۷ برند جدید جیپلاس را بنیان گذاشت. محصولات این شرکت طراحی بهروز و کارایی قابل قبول را با قیمت مقرون به صرفه در اختیار مشتریان قرار میدهند. یکی از مزایای مهم جیپلاس گارانتی معتبر مادیران و خدمات پس از فروش در سراسر کشور است.
بین تلویزیونهایی که در ایران تولید میشوند، جیپلاس GTV-50KU722S یکی از بهروزترین و با کیفیتترینها است. نمایشگر ۵۵ اینچی دستگاه از نوع LED است و با وضوح تصویر فوقالعاده 4K تصاویر را به نمایش میکشد. این تلویزیون به سیستم عامل اندروید ۹ مجهز شده و میتوانید اپها را روی آن نصب کرده و از طریق وایفای به اینترنت پر سرعت نصب شوید. قابلیت AirScreen هم امکان نمایش محتوای موبایل روی تلویزیون را به شما خواهد داد.
GTV-43KH612N محصولی ارزانتر از این برند است که در ابعاد ۴۳ اینچی و با وضوح تصویر Full HD به دستتان میرسد. این مدل هم به سیستم عامل اندروید مجهز است، درگاههای متنوعی دارد و به لطف گیرنده دیجیتال داخلی و اسپیکرهای با کیفیت ۱۶ واتی شما را از خرید ستتاپ باکس و ساندبار بینیاز میسازد.
۶. پاناسونیک
پاناسونیک هم از آن نامهای قدیمی است که بسیاری از ما با تلویزیونهای سیاه و سفید آنها خاطره داریم. تلویزیونهای این شرکت که به نوعی میراثدار «ناسیونال» هم محسوب میشود، حاصل تلفیق کیفیت ژاپنی و طراحی مدرن است و از اینرو در سراسر دنیا میلیونها مشتری را به خود جلب کرده است.
محبوبترین تلویزیون پاناسونیک در ایران 49DS630R است که نمایشگر ۴۹ اینچی LED آن توسط الجی تولید شده و با وضوح Full HD تصاویری واضح و شفاف را به نمایش میگذارد. این دستگاه دو درگاه USB، سه پورت HDMI، کامپوننت و LAN دارد و به لطف قابلیت Mirroring انتقال محتوای درحال پخش بین تلویزیون با موبایل، تبلت یا لپتاپ میسر شده است.
43DS630R نسخه کوچکتری است که ابعادش از ۴۳ اینچ فراتر نمیرود. این دستگاه با وضوح Full HD فاقد قابلیت HDR برای ارتقای کنتراست و غنای رنگها است اما با رابط کاربری فایرفاکس سازگاری داشته و از طیف گستردهای از فرمتهای ویدیویی مثل AVI ،MKV ،MP4 ،M4v و FLV پشتیبانی میکند.
۷. هایسنس
شرکت «هایسنس» حدود نیم قرن در چین تاسیس شد محصولات الکترونیکی متنوعی را به بازار عرضه میکند. شاخصه اصلی محصولات این شرکت قیمت مطلوب است اما در کنار آن از فناوریهای روز و طراحی ظریف هم بیبهره نیستند.
اگر دنبال تلویزیونی در ابعاد جمع و جور هستید هایسنس 40N2176P با پنل ۴۰ اینچی LED یکی از گزینههای روی میز است. این مدل هم به رابط هوشمند و پردازنده چهار هستهای مجهز است. وضوح Full HD در کنار اسپیکرهای ۲۰ واتی سازگار با استانداردهای DTS و DDP و تجربهای دلنشین از تماشای فیلم با صدای فراگیر واقعی را برایتان فراهم میسازد.
دیگر مدل پرتقاضای این برند N2179PW نام دارد که از نمایشگر ۴۹ اینچی LED با وضوح Full HD برخوردار است. هایسنس N2179PW به رابط هوشمند اسمارتهاب مجهز است که امکان تماشای محتوای موبایل و لپتاپ روی تلویزیون بدون نیاز به کابل را به شما خواهد داد.
۸. الجی
الجی از بزرگترین تولیدکنندههای نمایشگر در دنیاست و بسیاری از شرکتهای دیگر در تلویزیونهای خود از پنلهای الجی استفاده میکنند. کیفیت نمایشگرهای این شرکت کرهای به حدی است که در آیفون هم از پنل آنها استفاده شده است.
اگر دنبال تلویزیونی با برندی معتبر هستید که خرج زیادی روی دستتان نگذارد 43LJ55000GI یکی از بهترین گزینهها است. نمایشگر ۴۳ اینچی این دستگاه از نوع باکیفیت LED بوده و وضوح Full HD دارد. سیستم عامل WebOS 3.5 نیز قابلیتهایی مثل استریم محتوا از موبایل و لپتاپ را میسر میسازد.
دیگر محصول محبوب کرهایها در بازار ایران تلویزیون 55LJ55000GI است که در واقع نسخه ۵۵ اینچی همان مدل قبلی به شمار میرود. این دو دستگاه پیشرفتهترین تلویزیونهای الجی نیستند اما به خاطر خوش قیمت بودن در ایران با استقبال زیادی مواجه شدهاند.
اگر از نظر بودجه محدودیت ندارید پیشنهاد دیگر ما مدل OLED55C8GI است که با پنلی از نوع OLED، وضوح 4K و پشتیبانی از HDR شما را در تصویری فوقالعاده واضح و چشمنواز، رنگهای زنده و با طراوت و مشکی عمیق غرق خواهد کرد. این تلویزیون از نظر طراحی و عملکرد بدون تردید یکی از بینقص مدلهای این فهرست است.
۹. اسنوا
این برند ایرانی در کنار دوو الکترونیک و تکنو یکی از زیر مجموعههای گروه انتخاب است. اسنوا در سال ۱۳۸۴ در کارخانهای به مساحت ۲۵۰۰۰ متر مربع در اصفهان تاسیس شد و چند سال پا به عرصه تولید تلویزیون گذاشت. اسنوا علاوه بر بازار داخلی برخی محصولاتش را به کشورهای همسایه نیز صادر میکند.
اسنوا SLD-43SA270 یکی از ارزانترین تلویزیونهای ۴۳ اینچی این روزهای بازار است که پنل Full HD آن با رزولوشن Full HD محتوا را به شکلی واضح پیش چشمان شما میآورد. سازنده در زمینه طراحی هم کم نگذاشته و حاشیه بسیار باریکی اطراف نمایشگر دیده میشود. این دستگاه رابطهای کاملی را در خود داشته و قابلیت PVR آن امکان ضبط محتوا در حافظههای خارجی مثل هارد اکسترنال را فراهم میکند.
SSD-55SA580U تلویزیون خوشساخت دیگری از اسنوا است که به پردازنده ۴ هستهای و سیستم عامل اندروید مجهز شده تا قابلیتهای متنوعی مثل امکان نصب اپلیکیشن، انتقال بیسیم محتوا بین موبایل و تبلت با تلویزیون و وبگردی را میسر میسازد. علاوه بر این پنل ۵۵ اینچی تلویزیون تصاویر را با بالاترین کیفیت و وضوح 4K به نمایش درمیآورد.
۱۰. شهاب
شهاب یکی از باسابقهترین شرکتهای الکترونیکی ایران است که بیش از ۶ دهه تجربه را یدک میکشد. این شرکت کارش را با رادیو شروع کرد و از زمان تلویزیونهای CRT تا امروز جایگاهش را در بازار تلویزیون ایران حفظ کرده است.
یکی از مدلهای محبوب شهاب در بازار SH102U1 است که از نظر عملکرد و کیفیت ساخت در سطح بسیار بالایی قرار میگیرد. نمایشگر وسیع ۵۵ اینچی با رزولوشون فوقالعاده 4K در کنار سیستم عامل اندروید و از همه مهمتر قیمت مناسب شهاب SH102U1 را به یکی از انتخابهای مناسب تبدیل کرده است.
شهاب مدل LED43SH201N1 هم از ۴۳ اینچیهای خوش قیمت بازار است که طراحی چشمنواز و کارایی مطلوب را در کنار هم دارد. نمایشگر تخت این تلویزیون از نوع LED است و با وضوح Full HD و زاویه دید گسترده تجربهای لذت بخش را به همراه خواهد آورد. درگاههای متنوع از جمله USB و HDMI نیز امکان اتصال دستگاههای مختلف از جمله هارد، فلش، کنسول و لپتاپ را به شما میدهند.
راهنمای خرید تلویزیون
خرید تلویزیون روزبهروز کار پیچیدهتری میشود. این روزها مرتبا انواع تکنولوژیهای جدید، فرمتهای مختلف و مفاهیم تازهای معرفی میشوند که خریداران تلویزیون باید از آنها خبر داشته باشند. علاوه بر این، چندین شرکت برای رقابت با امثال الجی و سامسونگ، تلویزیونهای ارزانتر را با امکانات بسیار زیاد راهی بازار میکنند.
در هر صورت اگر به فکر خرید یک تلویزیون هستید، در ادامه به طور خلاصه و مفید به مهمترین نکاتی که باید به آنها توجه کنید، میپردازیم.
انتخاب نمایشگر؛ LCD، اولد، QLED و دیگر موارد

در حال حاضر، دو تکنولوژی نمایشگر غالب در بازار تلویزیون وجود دارد: LED-LCD (از جمله QLED) و اولد (OLED). درک تفاوتهای این فناوریها به شما کمک میکند که تصمیم درستی را بگیرید.
بیشتر تلویزیونهای موجود در بازار از پنلهای LCD دارای نور پسزمینهی LED بهره میبرند. بسیاری از تلویزیونهای ارزانقیمت تا برخی تلویزیونهای گرانقیمت مبتنی بر پنلهای QLED اساساً از همین تکنولوژی استفاده میکنند. البته این موضوع به معنای کیفیت یکسان آنها نیست. پنلهای QLED محدودهی رنگ بیشتری را پشتیبانی میکنند و در کل رنگها را به صورت زندهتر نمایش میدهند. از میان تمام پنلهای LCD، پنلهای QLED بهترین کیفیت ممکن را ارائه میکنند.
همانطور که گفتیم، این نوع نمایشگرها از نور پسزمینهی LED بهره میبرند و به همین خاطر برای نمایش یک تصویر، نور LED باید از لایههای متعدد نمایشگر بگذرد. این موضوع معمولا منجر به عمیق نبودن رنگ سیاه و حتی گاهی اوقات نشت نور در لبههای نمایشگر میشود.
جدیدترین و بهترین تلویزیونهای مبتنی بر این تکنولوژی از فناوری نوردهی موضعی استفاده میکنند که منجر به بهبود رنگ سیاه نمایشگر میشود. در این فناوری، پنل LED مربوط به نور پسزمینه به بخشهای مختلفی تقسیم میشوند تا مثلا اگر یک بخش از ویدیو تاریک باشد، بخشی از پنل LED هم خاموش میشود. البته اگر این مناطق بسیار بزرگ باشند، نتیجهی به دست آمده چندان عالی نخواهد بود.
اولد یک فناوری کاملا متفاوت نسبت به QLED محسوب میشود. در نمایشگرهای مبتنی بر این فناوری، هر پیکسل میتواند نور خود را تولید کنید. به همین خاطر دیگر با لایهی LCD و پنل پس زمینهی LED سروکار نداریم. در نتیجه، پنلهای اولد میتوانند ضخامت بسیار کمی داشته باشند.
به همین خاطر تلویزیونهای اولد به دلیل بهرهگیری از قابلیت خاموش کردن پیکسلها، میتوانند رنگ سیاه را با جذابیت و عمق زیادی به نمایش بگذارند که این موضوع برای کنتراست تصویر هم اهمیت زیادی دارد. البته اگر تلویزیون اولد موردنظر چندان باکیفیت نباشد، برخی جزئیات موجود در سایهها از دست میرود.
ساخت پنلهای اولد نسبت به پنلهای LCD گرانتر تمام میشود و به همین خاطر تلویزیونهای اولد معمولا نسبت به تلویزیونهای LCD قیمت بالاتری دارند. البته برای تلویزیونهای QLED این اختلاف قیمت چندان زیاد نیست.
در این میان باید به یک فناوری دیگر به نام mini-LED هم اشاره کنیم. در این فناوری، بار دیگر شاهد استفاده از LCD هستیم اما برای نور پسزمینه، LED های کوچکتری مورد استفاده قرار میگیرد که این یعنی پنل موردنظر برای نوردهی موضعی از بخشهای بسیار بیشتری بهره میبرد. در نتیجه این نوع نمایشگرها از لحاظ نمایش رنگ سیاه تا حد زیادی عملکرد مشابه پنلهای اولد را ارائه میدهند و در کل بسیاری از ضعفهای نمایشگر LCD برطرف میشود.
اگرچه تلویزیونهای mini-LED تعادل بسیار خوبی را بین قیمت و کیفیت تصویر برقرار میکنند، اما هنوز به طور گسترده راهی بازار نشدهاند ولی در آیندهی نزدیک شمار این نوع تلویزیونها افزایش پیدا میکند. به همین خاطر اگر به فکر خرید تلویزیون mini-LED هستید احتمالا باید مدتی صبر کنید.
روشنایی و زاویه دید

تطبیق تکنولوژی تلویزیون با محیط تماشا و عادات شما اهمیت زیادی دارد. از آنجایی که نمایشگرهای LCD (از جمله QLED) از نور پسزمینهی LED استفاده میکنند، میتوانند نور بسیار بیشتری نسبت به مدلهای اولد ارائه کنند. این موضوع به وجود مواد ارگانیک در ترکیب نمایشگرهای اولد برمیگردد که روشنایی آنها به دلیل تولید گرما محدود است.
میزان روشنایی تلویزیون QLED میتواند به دو برابر نمایشگر اولد برسد و به همین خاطر برای استفاده در فضاهای روشن، تلویزیون ایدئالی محسوب میشود. از طرف دیگر، اگر از تماشای فیلمها در تاریکی یا بیشتر در شب لذت میبرید، تلویزیونهای اولد با ارائهی رنگ سیاه جذابتر تصویر بهتری را نمایش میدهند.
نمایشگرهای اولد از لحاظ زوایای دید عملکرد فوقالعادهای دارند و به همین خاطر گزینههای ایدئالی برای تماشای گروهی محسوب میشوند. اگرچه در برخی زوایا شاید به طور جزئی با تغییر رنگ مواجه شوید، اما در انواع زاویهها نور تصویر کاهش قابل توجهی پیدا نمیکند. تلویزیونهای LCD مختلف برای غلبه بر این مشکل از فناوریهای گوناگونی بهره میبرند. بهعنوان مثال، تلویزیونهای نانوسل الجی از پنلهای IPS استفاده میکنند که زاویههای دید عالی ارائه میدهد ولی نسبت کنتراست آنها پایین است.
از طرف دیگر، پنلهای VA که در تلویزیونهای QLED سامسونگ مورد استفاده قرار میگیرند، از نظر زوایای دید حرف زیادی برای گفتن ندارند ولی در عوض از نسبت کنتراست عالی بهره میبرند و دقت رنگ بالایی دارند.
اگر خانوادهی بزرگی دارید یا مثلا مرتباً با دوستان خود فیلم یا مسابقات ورزشی تماشا میکنید، قبل از خرید تلویزیون به زوایای دید و نور محیط توجه کنید.
HDR

قابلیت HDR یا محدوده دینامیکی گسترده یکی از ویژگیهای مهم نمایشگرهای جدید محسوب میشود. محدودهی دینامیکی به تفاوت مقدار روشنایی بین تاریکترین نقاط و روشنترین نواحی تصویر که دارای جزئیات قابل تشخیص باشند، گفته میشود. این تفاوت معمولا با واحد «استاپ» (Stop) اندازهگیری میشود. تلویزیونهای SDR (محدوده دینامیکی استاندارد) از محدودهی شامل ۶ استاپ پشتیبانی میکنند ولی برخی از نمایشگرهای جدید HDR این محدوده را به بیش از ۲۰ استاپ رساندهاند.
به زبان ساده، این یعنی با جزئیات بیشتری در سایهها و بخشهای روشن تصویر مواجه میشوید که منجر به ارائهی تصویر غنیتر و جذابتری میشود. همچنین تلویزیونهای HDR از محدودهی رنگ وسیعتری پشتیبانی میکنند و حداکثر روشنایی بیشتری ارائه میدهند. این یعنی رنگهای بیشتری را مشاهده میکنید و کمتر با گروهبندی رنگهای مشابه مواجه خواهید شد.
محتوای HDR روزبهروز اهمیت بیشتری پیدا میکند و بسیاری از فیلمها و سریالهای جدید از این قابلیت استفاده میکنند. همچنین نسل جدید کنسولها مانند ایکسباکس سری ایکس و پلی استیشن ۵ هم توجه زیادی به این قابلیت نشان دادهاند.
اگر به محتواهای HDR علاقهی زیادی دارد، اول باید توضیحاتی را در مورد مهمترین فرمتهای مربوط به این حوزه ارائه دهیم:
- HDR10: این حداقل استاندارد HDR محسوب میشود و تمام تلویزیونهایی که از HDR پشتیبانی میکنند، با HDR10 سازگار هستند.
- دالبی ویژن: دالبی ویژن یکی از فرمتهای پیشرفتهی HDR محسوب میشود که از متادیتای پویا برای ایجاد فریمهای HDR دقیق بهره میبرد.
- HDR10+: نسخهی تکامل یافتهی HDR10 است که مانند دالبی ویژن از متادیتای پویا استفاده میکند. این فرمت عمدتاً در تلویزیونهای سامسونگ مورد استفاده قرار میگیرد.
- HLG: این فرمت توسط شبکههای تلویزیونی مورد استفاده قرار میگیرد و به تلویزیونهای SDR و HDR اجازه میدهد از یک منبع استفاده کنند. به همین خاطر دادههای بیشتر برای تلویزیونهای HDR ارائه میشود و آنها قادر به پخش تصویر بهتری هستند.

به استثنای HDR10 (که استاندارد پیشفرض HDR محسوب میشود)، دالبی ویژن نسبت به HDR10+ مورد استقبال بیشتری قرار گرفته است. سرویسهای استریمینگ مانند نتفلیکس برای تقریباً تمام محتواهای جدید خود از این استاندارد استفاده میکنند و همچنین مایکروسافت هم اعلام کرده بازیهای ایکسباکس سری ایکس و اس مبتنی بر این استاندارد خواهند بود.
دیگر ویژگیها
با پرداخت حدود ۶۰۰ دلار میتوانید یک تلویزیون عالی خریداری کنید و هزینه کردن ۱۲۰۰ دلار لزوماً منجر به خرید تلویزیون بسیار بهتری نخواهد شد. حتی این احتمال وجود دارد که با پرداخت پول بیشتر، تلویزیون بدتری نصیبتان شود.
این موضوع به تفاوت در بین ویژگیهای مختلف تلویزیونها برمیگردد. اگر برای خرید تلویزیون نمیخواهید بیش از اندازه هزینه کنید، پس بهتر است با چند مورد از این ویژگیها آشنا شوید.
پردازشگر تصویر در تلویزیون شما میتواند به شدت بر کیفیت تصویر تأثیر بگذارد. یک پردازشگر تصویر خوب میتواند یک ویدیوی ۷۲۰p را بگیرد و بهعنوان یک ویدیوی ۴K باکیفیت نمایش دهد. از طرف دیگر، پردازشگر تصویر ضعیف میتواند جذابیت محتواهای مختلف را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. اگرچه برخی برندهای ارزانقیمت ممکن است در این زمینه عملکرد ضعیفی داشته باشند، اما برخی برندها، مانند سونی، به خوبی از عهدهی این کار برمیآیند.
برخی برندها قابلیت موسوم به BFL (درج فریم سیاه) را ارائه میدهند که به معنای قرار دادن فریم سیاه در فواصل زمانی تعیین شده است تا نمایش ویدیو روانتر شود. شاید این موضوع برای خورههای فیلمها اهمیت داشته باشد، اما چنین قابلیتی برای اکثر افراد نباید در اولویت قرار بگیرد.
ارتباطات هم یکی دیگر از بخشهایی است که هنگام خرید تلویزیون باید به آن توجه کنید. بیشتر تلویزیونها از پورت HDMI 2.0 بهره میبرند ولی استاندارد HDMI 2.1 هم روزبهروز راهی تلویزیونهای بیشتری میشود. اگر نمیخواهید از بالاترین میزان رزولوشن و فریم ریت (۱۲۰ هرتز) پلی استیشن ۵، ایکسباکس سری ایکس و کامپیوترهای ردهبالا استفاده کنید، پس نیازی به HDMI 2.1 ندارید.

نمایشگرهای مبتنی بر رفرش ریت بالا به شما اجازهی مشاهدهی محتوا با سرعت ۱۲۰ هرتز را میدهند که دو برابر بیشتر تلویزیونهای موجود در بازار محسوب میشود. با این حال اگر از کنسول یا کارت گرافیک جدید و قدرتمند استفاده نمیکنید، هزینهی بیشتر برای خرید تلویزیون ۱۲۰ هرتز کار عاقلانهای نخواهد بود.
نرمافزار یکی از بخشهایی است که در تلویزیونهای جدید پیشرفت قابل توجهی داشته است. به همین خاطر نسلهای جدید تلویزیونهای هوشمند از نظر نرمافزاری بسیار بهتر از گذشته شدهاند و اگر این موضوع برای شما اهمیت دارد، قبل از خرید تلویزیون به سیستمعامل آن هم توجه کنید.
توجه به صدا

شرکتهای سازندهی تلویزیونها در سالهای اخیر به طراحی آنها توجه ویژهای نشان دادهاند و در نتیجه تلویزیونهای بسیار باریک با حاشیههای اندک راهی بازار شدهاند. یکی از اثرات جانبی چنین رویکردی این است که بیشتر تلویزیونها از نظر اسپیکر حرف زیادی برای گفتن ندارند.
البته در این میان استثناهایی هم وجود دارد و مثلا میتوانیم به تلویزیونهای اولد سونی اشاره کنیم که از نمایشگر بهعنوان نوعی اسپیکر استفاده میکنند و برخی از تلویزیونهای TCL هم دارای ساندبار داخلی هستند. اما اکثریت تلویزیونها-بهخصوص آنهایی که قیمت بالایی ندارند-از نظر صدا کیفیت ناامیدکنندهای را ارائه میدهند.
اگر کیفیت صدا برای شما اهمیت زیادی دارد، پس بهتر است در کنار خرید تلویزیون مقداری پول هم برای خرید ساندبار کنار بگذارید. ساندبارها قیمت چندان بالایی ندارند ولی میتوانند کیفیت صدای بسیار خوبی را به ارمغان بیاورند. بسیاری از آنها از استانداردهای جدید مانند eARC و Dolby Atmos پشتیبانی میکنند و روی هم رفته جذابیت تلویزیون را افزایش میدهند.
به رزولوشن ۴K بسنده کنید

با توجه به اینکه در حال حاضر تلویزیونهای ۴K و HDR در بازار تا حد زیادی همهگیر شدهاند، بیشتر افراد حالا دلیل خوبی برای خرید تلویزیون جدید دارند. اما چرا شرکتها از حالا میخواهند افراد را وادار به خرید تلویزیونهای ۸K کنند؟
حتی اگر یک تلویزیون ۸K قیمت خیلی بالایی هم نداشته باشد، واقعیت این است که چنین رزولوشنی هنوز ارزش سرمایهگذاری ندارد. همچنین باید خاطرنشان کنیم تفاوت بین رزولوشن ۴K و ۸K برای بسیاری از افراد چندان هم محسوس نیست.
جهش محتوای SD به HD از نظر کیفیت تصویر کاملا محسوس بود اما تفاوت ۴K نسبت به HD کمتر از جهش قبلی احساس میشود. برای مشاهدهی بهتر مزایای ۴K، باید فاصلهی مشخصی از یک تلویزیون داشته باشید اما در هر صورت نمیتوان جزئیات بیشتر و شفافتر بودن ویدیوهای ۴K را کتمان کرد.
اما همانطور که گفتیم، تفاوت بین ۴K و ۸K آنچنان هم محسوس نیست و برای اینکه بهخوبی بتوانید تفاوت بین آنها را مشاهده کنید، باید تا حد زیادی به تلویزیون نزدیک شوید. روی هم رفته تلویزیونهای ۸K احتمالا قادر به هیجانزده کردن بخش زیادی از کاربران نخواهند بود.
همچنین باید به موضوع محتوا هم اشاره کنیم. اگرچه بیشتر تلویزیونهای ۸K در زمینهی آپاسکیل (upscale) کردن محتواهای ۴K عملکرد خوبی دارند، اما پیدا کردن محتوای ۸K حقیقی کار بسیار سختی محسوب میشود. یوتیوب از این رزولوشن پشتیبانی میکند ولی هیچ راهی برای فیلتر کردن نتایج جستجو به منظور یافتن محتواهای ۸K وجود ندارد. برخی از سرویسهای استریمینگ هنوز محتوای ۴K را هم ارائه نمیدهند و بسیاری از شبکههای تلویزیونی کماکان به صورت SD راهی تلویزیونها میشوند.
نتفلیکس به کاربران خود توصیه کرده که برای استریم محتوای ۴K باید از اینترنت مبتنی بر سرعت ۲۵ مگابیت در ثانیه استفاده کنند. این یعنی کاربران برای استریم ۸K باید به حداقل سرعت اینترنت ۵۰ مگابیت در ثانیه دسترسی داشته باشند که مطمئناً بسیاری از کاربران در سرتاسر جهان از چنین سرعتی برای اینترنت بهره نمیبرند.
همانطور که حالا زمان خوبی برای خرید تلویزیون ۴K است، در آیندهی نهچندان دور هم رزولوشن ۸K همهگیر خواهد شد. البته فراموش نکنید تلویزیونهای ۴K اولیه در زمینهی HDR حرف زیادی برای گفتن نداشتند و بعد از مدتی بالاخره تلویزیونهای ۴K همهفنحریف بالاخره راهی بازار شدند. همین اتفاق برای تلویزیونهای ۸K در حال تکرار شدن است و در نتیجه فعلا زمان مناسبی برای خرید آنها نیست.
توجه به نقد و بررسیها
مانند دیگر گجتها، قبل از خرید تلویزیون حتما نگاهی به نقد و بررسیهای انجام شده بیندازید. سایت RTINGS یکی از بهترین منابع برای این کار محسوب میشود و با بررسیهای گسترده، فهرستی از نقاط ضعف و قوت تلویزیونها را ارائه میدهند. روی هم رفته یک تلویزیون بی عیب و نقص برای تمام کاربران وجود ندارد و ابتدا باید اولویتهای خود را مشخص کنید و سپس به دنبال تلویزیون بگردید.
مقالات تازه

ابطال سند رسمی

اعتراض ثالث اصلی و طاری چیست؟

مسئولیت مالک نسبت به پرداخت بدهی های ملک

مروری بر وظایف مشاور حقوقی

نکاتی مهم در مورد آب های غنی شده

دعوای الزام به صورت مجلس تفکیکی چیست؟

دعوای الزام به تنظیم سند اعیانی چیست؟

موارد استفاده و عوارض اریترومایسین

الزام به تنظیم سند رسمی اجاره چیست؟

موارد استفاده و عوارض لورازپام

با یوگا کمر درد خود را درمان کنید

علل و درمان بیماری اندومتریوز

بهترین مواد غذایی مناسب بارداری

کاهش وزن سریع با صبحانه مناسب

مشاوره وکیل حقوقی در چه زمینه هایی است؟

چه دعواهایی نیاز به دخالت وکیل دعاوی تجاری دارند؟

خطرات چربی شکمی

تشخیص انحراف چشم تا درمان آن

جرایم سایبری کدماند و دلایل بروز آن ها

مراحل طرح شکایت از پزشک به کمک وکیل دعاوی پزشکی دارویی

موارد مهم در خصوص انتخاب وکیل دعاوی بانکی

علل، علایم و درمان فتق دیسک بین مهره ای

چگونه فیلتر تصفیه آب بسازیم؟

راهکارهای مفید و موثر برای درمان سریعتر اسهال

خواص و مزایای مصرف امگا ۶